Agenda

Cursussen & exposities

Expositie: Tekens in het Landschap

Vanaf 2 augustus, 14:30 uur, tot en met 20 september.

Bij het uitbreken van de pandemie trok Nellie de Mulder zich weken terug in haar atelier en maakte een serie van 103 kleine werken, die ze ‘beeldverhaaltjes’ noemt en waarin verschillende technieken worden gebruikt. Het bood haar dagelijks troost.

Kunstenaar Bets Kusters, woont en werkt in Nijmegen, laat ons bronzen beelden zien waarmee ze haar emoties wil uitdrukken. Ze gebruikt daartoe materialen uit de natuur en elementen uit de architectuur. Daaruit ontstaan intuïtief objecten en bouwwerken, soms abstract of abstract met een hint van herkenning.

Op www.nelliedemulder.nl en www.betskusters.nl kunt nog meer zien en lezen over deze kunstenaars, of klik hier voor hun persoonlijke visie.

Cursus beeldhouwen

Elke vrijdag vanaf 11 september van 10:00 tot 12:30 uur.

https://i.imgur.com/UMgVI1U.png

De lessen zijn op een rustgevende, natuurlijke plek aan de Maasdijk in Overasselt, waar bij mooi weer buiten gewerkt kan worden. In blokken van steeds 12 lessen leert u onder begeleiding van kunstenaar Pauline Verkuijlen stap voor stap een beeld uit steen te maken, van ruwe steen tot de afwerking. Voor informatie: paulineverkuijlen@hotmail.com

Kunstroute Heumen

Zaterdag en zondag 5 en 6 september van 10:00 tot 18:00 uur.

Kunstenaars en ontwerpers houden open huis en nodigen u van harte uit. Bij Veldschuur Overasselt is deze twee dagen Tekens in het landschap van Nellie de Mulder en Best Kusters te zien. Beide kunstenaars zijn beide dagen aanwezig.

Muziek aan de Maas

UNDERTHEROOF

Zondag 19 juli, 15:00 uur.

https://i.imgur.com/AxkuepJ.png

Vier mannen (uit het land van Maas en Waal en Nijmegen) spelen niet voor de hand liggende nummers uit het Country, Bluegragss en Folk repertoire van hun muzikale helden. John Prine, Steve Earle, Pokey Lafarge, the Woodbrothers zijn maar een paar namen. Maar ook traditionals schuwen zij niet. Laat u verrassen door hun arrangementen en samenzang.

Mohadin Molly

Zondag 26 juli, 15:00 uur.

https://i.imgur.com/ot2mpNu.png

Suitcase Suzy

Zondag 2 augustus, 15:00 uur.

Tijdens de opening van de expositie bezorgt Suzanne Menheere u met haar liedjes een gezellige middag.

Vinyl voor de Maas

Zondag 9 augustus, 15:00 uur.

Muziek van Beatles tot Bach, van Miles Davis tot Ibrahim Maalouf, van Elly Ameling tot Adele, van Blood Sweat & Tears tot Kyteman, van John Mayer tot Van Morrison, van Frank Sinatra tot Bob Dylan natuurlijk van vinyl. Laat u verrassen!

Marshall Green and the Grey Men

Zondag 16 augustus, 15:00 uur.

Marshall Green and the Grey Men is een viertal muzikanten (uit Overasselt en Nijmegen) met een ruime gevarieerde muzikale achtergrond en dito ervaring.

De band bestaat uit:

  • Boris Suvee, bas
  • Mario Driessen, gitaar en zang
  • Jack van Dijk, percussie en zang
  • Randy van Dijk, zang en gitaar

Marshall Green and the Grey Men maakt acoustische muziek die wordt gekenmerkt door een harmonieuze samenzang. Het repetoire is een mix van eigen nummers en covers. De stijl is een mengeling van westcoast, singer-songwriter, country, pop en rock.

VanAsselt

Zondag 23 augustus, 15:00 uur.

Frank Oerlemans en Wim Cousijn hadden al heel wat muzikale “projecten” achter de rug toen ze elkaar in Overasselt ontmoetten. In bandjes gespeeld, koordirigent geweest, madrigalen op CD gezet en altijd de gitaren onder handbereik. In Overasselt zingen ze iedere twee weken voor bewoners en hun bezoekers in de Buurderij. Voor de mensen die daar wonen (en veel zorg nodig hebben) putten Frank en Wim uit oud en minder oud populair repertoire. Dat zijn gezellige middagen waar ook meegezongen wordt. In de Veldschuur brengen zij Brabantse liedjes, Americana en wat top-tien-liedjes ten gehore. En er schijnt ook iets te zijn als het Overasselts Volkslied…

Reginald & Friends

Zondag 30 augustus, 15:00 uur.

 https://i.imgur.com/wkGlPgg.png

Reginald & Friends is een jazzband rondom Reginald Savans, drummer in hart en nieren. Het repertoire van de band is jazz, funk, swing en blues met nummers van o.a. Wayne Shorter, New Cool Collective, Abdullah Ibrahim, Herbie Hancock en vele anderen. De band bestaat uit 10 muzikanten uit de regio, een vierkoppige ritmesectie, een gitarist en zes blazers.

Muziektheater Trammelant speelt Gender Neutraal

Zaterdag 5 september, 20:00 uur.

Dit vrijgevochten gezelschap brengt komische voorstelling “Gender Neutraal”, onder regie van Agnes Bergmeijer. Wim Wijnakker bewerkte The Twelfth Night van Wiliam Shakespeare tot een absurdistisch en hilarisch gedrocht. Wat overeind bleef is de gedachte: niets is wat het lijkt te zijn. Alleen toegang na reservering via de website van www.trammelanttheater.nl.

The PEBB

Zondag 6 september, 15:00 uur.

Oorspronkelijk was het de bedoeling van de 7 Nijmeegse muzikanten die PEBB vormen een New Orleans funkbandje te beginnen. Door de brede muzikale belangstelling van de diverse bandleden waaierde het repertoire al gauw uit richting diverse andere muziekstijlen. Op het repertoire staan nu onder andere stukken van the Crusaders, Grant Green, Lou Donaldson, the Rebirth Brass Band en natuurlijk het onvergetelijke Snoopy van the Playboys. PEBB is daarmee een onbeschrijflijke combinatie van funk, jazz, soul en whatever de band en het publiek verder leuk vinden. Optredens van PEBB kenmerken zich door dansbare nummers, weinig vaste afspraken, dus veel improvisaties en vooral een aanstekelijk spelplezier van de bandleden. Dat de band in de kelder van de residentie van de trompettist repeteert verklaart natuurlijk de naam: Paul Elshout’s Basement Band. www.thepebb.nl.

The Non Melting Ice Cream Band

Zondag 13 september, 15:00 uur.

Een achtkoppig brast-spektakel, zet met zijn muziek de Amerikaanse brassband traditie uit new orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek. In New Orleans hoort de muziek al decennia bij het sociale leven van de multi-raciale bevolking. De Non Melting Ice Cream Band eert deze traditie met groot enthousiasme en virtuositeit. www.nonmelting.nl.

De Grens

Zondag 20 september, 15:00 uur.

Lekker wegdromen of swingen op de mooiste covers!