Agenda

Cursussen & exposities

Opening seizoen met expositie van Karin Elfrink en Inette van Wijck

Zondag 5 mei 2019
Tijd:  15.00 uur
Kosten: gratis

Klik hier voor alle informatie over deze expositie.

Expositie Gonny Beljaars en Frank Ter Beek van 3 augustus – 29 september 2019

Gonny Beljaars

Figuratieve en abstracte kunst met het menselijk lichaam als onderwerp.

Meer informatie: www.gonnybeljaars.nl

 

Frank Ter Beek

Frank toont tijdens deze expositie videosculpturen.

Meer informatie: www.frankterbeek.nl

 

Cursus beeldhouwen

Elke vrijdag, vanaf 5 april 2019

De lessen zijn op een rustgevende, natuurlijke plek aan de Maasdijk in Overasselt, waar bij mooi weer buiten gewerkt kan worden. In blokken van steeds 12 lessen leert u onder begeleiding van kunstenaar Pauline Verkuijlen stap voor stap een beeld uit steen te maken, van ruwe steen tot de afwerking.

Meer informatie vindt u op deze pagina.

Muziek aan de Maas

Bij alle muziekmiddagen in de veldschuur aan de Maas is de entree gratis tenzij anders vermeld. Als dank aan de artiesten wordt er na afloop met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage.

Optreden van Fling

Zondag 12 mei, aanvang 15:00 uur

De Arnhems-Nijmeegse band Fling heeft in de loop der jaren een uitgebreid repertoire in de lichte muziek opgebouwd. De groep zingt en speelt nummers van o.a. Eva Cassidy, de Pointers Sisters, Joe Cocker en de Red Hot Chili Peppers. Af en toe maken zij uitstapje naar de jazz (Frank Sinatra) en de Nederlandse pop (Van Dik Hout). Kortom, lichte muziek in de volle lengte en breedte.
En dat doen ze op geheel eigen en eigenzinnige wijze.
Begeleid door o.a. toetsen en gitaar vlechten zangeressen Hilde de Waart en Elleke Muller en zanger Aurion van der Meer hun vocale lijnen geraffineerd ineen.
Fling trad reeds eerder op in de Veldschuur. Naast nummers van de hierboven vermelde artiesten staan ook songs van Aretha Franklin, de jongste aanwinsten in het Fling-repertoire, op het programma . Alles bijeen een concert met ‘lazy’, maar beslist ook met minder ‘lazy’ momenten!

Optreden van PEBB

Zondag 19 mei, aanvang 15:00 uur

Wie is PEBB?
Oorspronkelijk was het de bedoeling van de 7 Nijmeegse muzikanten die PEBB vormen een New Orleans funkbandje te beginnen. Door de brede muzikale belangstelling van de diverse bandleden waaierde het repertoire al gauw uit richting diverse andere muziekstijlen.
Op het repertoire staan nu onder andere stukken van the Crusaders, Grant Green, Lou Donaldson, the Rebirth Brass Band en natuurlijk het onvergetelijke Snoopy van the Playboys. PEBB is daarmee een onbeschrijflijke combinatie van funk, jazz, soul en whatever de band en het publiek verder leuk vinden.
Optredens van PEBB kenmerken zich door dansbare nummers, weinig vaste afspraken, dus veel improvisaties en vooral een aanstekelijk spelplezier van de bandleden. Dat de band in de kelder van de residentie van de trompettist repeteert verklaart natuurlijk de naam: Paul Elshout’s Basement Band.
Meer informatie is te vinden op www.thepebb.nl

Kunstweekend Heumen

Zaterdag 25 mei, aanvang 15:00 uur

Op deze zaterdag is de Veldschuur onderdeel van de Kunstroute Heumen.

Kunstweekend Heumen is op 25 en 26 mei van 11.00-18.00 uur.

Kleinkunstfestival Maasvensters

Zondag 26 mei, aanvang 13:00 – 17:00 uur

Voor de 5e keer is de Veldschuur de centrale plaats van een bijzonder festival in de omgeving van de Maas. Een jubileumjaar met opnieuw een bijzonder programma. Blow The Base, een 10-koppige coverband, zal het festival afsluiten met een speciaal optreden.

Voor programma van het festival: zie www.maasvensters.jouwweb.nl

Optreden van Sprezzatura

Zondag 9 juni, aanvang 15:00 uur

Sprezzatura bestaat uit 2 bevlogen muzikanten: Monique Appels en Niek Edeling.
Zij spelen en zingen geïmproviseerde wereldmuziek die u meeneemt op een wonderlijke reis.
U hoort onder andere: zang, etnische fluiten, percussie, bluepoint steelharp en mondharmonica..

De Charrel & Chantal Show

Zondag 16 juni, aanvang 15:00 uur

Op deze zondag in juni brengen Charrel & Chantal een bezoek aan de Veldschuur. De vedettes zullen onze bezoekers trakteren op hun mooiste, van chic en charme bevlogen chansons. Van Nederlandstalige meezingers en Duitse schlagers tot Engelse oldies en Amerikaanse discostampers, alles passeert de revue. Met Charrel & Chantal kun je het onverwachte verwachten, maar één ding is zeker: vergeten doe je ze nooit meer!

Website: www.charrelchantal.nl
Facebook: www.facebook.com/charrelchantal

Optreden van Sprok

Zondag 23 juni, aanvang 15:00 uur

Sprok is een blaasorkest dat haar repertoire kiest uit de rijke wereld van rondtrekkende volken. Over de hele wereld vinden zij nummers van hun gading.
Upbeat-balkannummers, een statige Spaanse processiemars, een Afrikaans nummer, Indiase bollywoodmuziek, vrolijke kaseko en een Neerlangels lied over Brazilië.
Zij spelen ook het volkslied van de Roma ‘Djelem Djelem’, wat ‘ik reisde en reisde’ betekent. Zij nemen het publiek mee op reis, en kiezen een weg die ook voor hunzelf vol verrassingen zit.
Hun muziek wordt gekenmerkt door aanstekelijke ritmes, een vaak melancholische sfeer en een grenzeloze zoektocht naar schoonheid.
Vanaf 2009 speelt blaasorkest Sprok, met muzikanten uit regio Nijmegen-Ravenstein. Een accordeon, twee slagwerkers en tien blazers onder muzikale leiding van Mart Heijmans laten een avontuurlijke wereldreis horen.

Optreden trio Gula Sor

Zondag 30 juni, aanvang 15:00 uur

Gula Sor is het muzikale trio van Mohadin Molly (saz en zang), Manito (gitaar) en Niek Edeling (percussie, mondharmonica, duclar, ney).
Gula Sor speelt Koerdische liederen die door Mohadin geschreven zijn.
Tijdens het optreden vertelt en vertaalt Mohadin zijn teksten om de luisteraar mee te nemen in de wereld die hij bezingt.
Manito en Niek omspelen de liederen met improvisaties op hun instrumenten.
Zo ontstaat een rijke mengeling van verschillende culturen.

Ja, lach maar … Claas & Ketners

Zondag 7 juli, aanvang 15:00 uur

 

 

Een programma vol gevatte cabaretliedjes over alledaagse en minder alledaagse, maar toch zeer herkenbare situaties.
Sarah Lee Ketner studeert aan de kleinkunstopleiding Selma Susanna in Amsterdam. Ze maakt solovoorstellingen en taalvirtuoze liedjesprogramma’s met haar broer Lennert Ketner, die voor de stevige baslijn zorgt. Alleskunner Claas Hazewinkel is studiegenoot van Sarah Lee. Als muzikant voegde hij zich al eerder succesvol bij broer en zus. Maar de Veldschuur krijgt op 7 juli de première van Claas & Ketners, waarbij Claas ook zijn liedjes ten gehore brengt.

Optreden van Reverse

Zondag 14 juli, aanvang 15:00 uur

Reverse, een breed samengestelde band met een gevarieerd repertoire.

Voor meer informatie: zie www.reversemusic.nl