Agenda

Cursussen & exposities

Expositie Gonny Beljaars en Frank Ter Beek van 3 augustus – 28 september 2019

Gonny Beljaars

Gonny Beljaars heeft altijd een grote interesse gehad in het menselijk lichaam, zowel in het functioneren ervan als in het maken van figuratieve en abstracte kunst met het lichaam als onderwerp. Veel van haar werk is hierop gebaseerd.
Zij is gefascineerd door begrippen als energie, kracht, macht, glorie en verval waarbij menselijke vormen worden gemanipuleerd en vervormd, beelden worden vervreemd en ruw.
Tijdens het maken van een portret of beeld is de dialoog tussen het innerlijk van een model en de energie van het vormen erg belangrijk.
Zij maakt beelden en assemblages van allerlei materialen. Haar beelden worden ook in brons, gips of was gegoten of als keramische objecten getoond.

Meer informatie: www.gonnybeljaars.nl

 

Frank Ter Beek

Frank Ter Beek (1965) woont en werkt in Balgoij. Hij studeerde in 2012 af als autonoom beeldend kunstenaar in Den Bosch. Zijn werk kenmerkt zich door het experiment. Onderzoek van materialen en verrassende manieren van projecteren. Niet alleen is de zoektocht in de vorm terug te zien, maar ook in de inhoud. In deze expositie toont hij een aantal video-sculpturen.
Daarbij staat de alledaagse menselijke handeling centraal, die zich eindeloos herhaalt of zoekend is naar een volgend doel in het leven.
‘Het Kleine Melkmeisje’ is een subtiele vertaling van het bekende schilderij van Vermeer, maar nu geprojecteerd op een stuk oude loden waterleiding. Het inschenken van de melk wordt op deze wijze bijna een mystieke handeling. In het werk ‘Mensch’ is een berg zout te zien, die de toeschouwer zou kunnen aanraken. Over deze berg zout kruipt een mensfiguur langzaam naar zijn doel en weer terug. Om vervolgens van voor af aan te beginnen.
De video-sculpturen zijn geen films, maar ook geen beelden. Eigenlijk allebei tegelijk: langzaam bewegende objecten. Projecties die je bijna met de hand aan kunt raken.

Meer informatie: www.frankterbeek.nl

 

Fotopresentatie met toelichting historische panden Overasselt op 15 september 2019

Tijdens het Open Monumenten weekend 2019 worden op zondag 15 september in de Veldschuur foto’s getoond. Het gaat om foto’s die recent gemaakt zijn van historisch interessante panden en plekken in en om Overasselt. Soms bieden deze foto’s interessante perspectieven omdat ze met een drone zijn gemaakt. Er is iemand van de historische werkgroep “Heerlijkheden Overasselt” om de foto’s toe te lichten. De presentatie vindt plaats om 12.00 uur en om 13.30 uur.

Tevens unieke beelden bij een lopende dia- en film voorstelling van de para droppings bij de bevrijding en de overstroming van 1926. Rond 12.00 uur en 13.30 uur worden de beelden toegelicht door Annette Mengde en Jack van Casteren.

 

 

Cursus beeldhouwen

Elke vrijdag, vanaf 6 september 2019

De lessen zijn op een rustgevende, natuurlijke plek aan de Maasdijk in Overasselt, waar bij mooi weer buiten gewerkt kan worden. In blokken van steeds 12 lessen leert u onder begeleiding van kunstenaar Pauline Verkuijlen stap voor stap een beeld uit steen te maken, van ruwe steen tot de afwerking.

Meer informatie vindt u op deze pagina.

Muziek aan de Maas

Bij alle muziekmiddagen in de veldschuur aan de Maas is de entree gratis tenzij anders vermeld. Als dank aan de artiesten wordt er na afloop met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage.

Optreden van The Non Melting Ice Cream Band

Zondag 1 september, aanvang 15:00 uur

The Non Melting Ice Cream Band, een achtkoppig brass-spektakel, zet met zijn muziek de Amerikaanse brass-band traditie uit New Orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek.

In New Orleans hoort de muziek al decennia bij het sociale leven van de multi-raciale bevolking. De Non Melting Icecream Band eert deze traditie met groot enthousiasme en virtuositeit. Door het afwisselende repertoire spreekt de band een breed publiek aan. Perfect voor een straatfestival of een leuk feestje. Het maakt niet uit waar ze optreden, de voeten gaan altijd van de vloer!

www.nonmelting.nl

Optreden van Los Pompadores

Zondag 8 september, aanvang 15:00 uur.

Los Pompadores speelt dixieland en New Orleans street jazz.

www.los-pompadores.nl

Optreden van Claudia y Manito

Zondag 15 september, aanvang 15:00 uur.

Claudia y Manito hebben een  repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de  Paraguayaanse Harp.  Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische  zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.

Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties  staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.  Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’; vrij vertaald betekent dit : liefde voor de harp.

Optreden van Reginald & Friends

Zondag 22 september, aanvang 15:00 uur.

Reginald & Friends is een jazzband rondom Reginald Savans, drummer in hart en nieren. De band is in 2014 ontstaan uit een workshop bij “de Muzelinck” in Oss. Sinds eind 2016 is de muzikale leiding in handen van Ludo Doomernik, jazzpianist en veelzijdig artiest en docent uit Nijmegen. Het repertoire van de band is jazz, funk, swing en blues met nummers van o.a. Wayne Shorter, New Cool Collective, Abdullah Ibrahim, Herbie Hancock en vele anderen. De band bestaat uit 10 muzikanten, een vierkoppige ritmesectie, een gitarist en zes blazers. Zo’n 3 á 4 keer per jaar treedt de band op bij festivals en andere muziekgelegenheden. Tweewekelijks repeteert Reginald met zijn Friends in Nuland.

Bezetting van de band : Reginald Savans (drums), Jan van Helvoirt (piano), Art Bouw (bas), Marcel van Vugt (gitaar), Annemieke Ruijg (fluit), Maria Koenraads (altsax), Mariëlle Bus (tenorsax), Robert Paquay (tenorsax), Philip van Galen (trombone), Wil Janssen (trompet), Ludo Doomernik (muzikale leiding)

Optreden van Grof Geschud met “Lijmen”

Zondag 29 september, aanvang 15:00 uur. Besloten voorstelling voor alle vrijwilligers en genodigden.

Grof Geschud, een cabaretduo bestaande uit de Belgische Zoerselenaar Lander Severins en de Nederlandse Dinxperloër Myrthe van Velden, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie en is sindsdien onafscheidelijk. In hun afstudeervoorstelling gaan ze eindeloos op zoek naar de ander. Wanneer is twee een paar? Waarom herken ik mezelf in iedereen, maar niet in jou?

Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich aandienen aan een tempo waardoor je vanzelf alle zekerheden loslaat. Van ridders tot perenvlaai, langs Plato en bejaarden, een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden.

In het najaar van 2019 debuteert dit piepjonge duo met de voorstelling LIJMEN in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.

Tekst en spel: Lander Severins, Myrthe van Velden Regie: Raf Walschaerts, Minou Bosua Dramaturgie: Annalin van Putten Klankbord: Jens Vydt Lichtontwerp: Sander Salden Foto: Get Your Art Together Ontwerp: Studio Kaplan Co-productie: Grof Geschud, Theater M, Livecomedy

Alle info: www.grofgeschud.eu