Agenda

Exposities

‘Out of the blue, into the green’
Zomerexpositie in de Veldschuur, Maasdijk, Overasselt

Lucy Besson
Frank Bezemer
Alexander Bobkin
Walter van der Cruijsen
Jeroen Huisman
Marloes Meijburg
Philip Pocock
Peter de Thouars

Schilderijen en objecten

De opening is op 18 juli 2021 om 13.30 uur.
De tentoonstelling loopt van 18 juli t/m 12 september 2021.
De Veldschuur is iedere zondag geopend van 10 tot 18 uur.
De toegang is gratis.
Voor meer informatie: https://veldschuuroverasselt.nl/galerie/

In ‘Out of the blue, into the green’ tonen acht kunstenaars in de Veldschuur in Overasselt kunstwerken waarin het landschap een rol speelt. Zij verbeelden niet alleen het landschap dat ze zien of dromen, maar nemen ons ook mee op reis in het landschap van hun verbeelding, op deze prachtige plek waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

Muziek aan de Maas

Junkestra

Zondag 4 juli, 15:00 uur.

6‐koppige band uit Maastricht met ‘onze eigen’ Dirk Bosman die een mix van verschillende muziekstijlen speelt. Van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk: als ze maar een gezellig feestje kunnen bouwen met sweaty‐groovin’‐funkalicious‐hip­‐to­‐the‐hop‐jazziness!

Zang: Joyce Killaars
Trombone: Dirk Bosman
Gitaar: Hans Schoonis
Toetsen: Kars Grit
Basgitaar: Michel Henquet
Drums & Bandleider: Daan Gooren

Suitcase Suzy

Zondag 11 juli, 15:00 uur.

Suzanne Menheere heeft haar koffers afgestoft en is weer ‘on the road’! Gewapend met haar zwoele sound, ontwapenende flair en retro looks zal ze bij de Veldschuur wandelaars, fietsers en toevallige passanten trakteren op mooie liedjes.

www.suzannemenheere.com
www.facebook.com/suzannemenheere

PEBB

Zondag 18 juli, 15:00 uur.

Oorspronkelijk was het de bedoeling van de 7 Nijmeegse muzikanten die PEBB vormen een New Orleans funkbandje te beginnen. Door de brede muzikale belangstelling van de diverse bandleden waaierde het repertoire al gauw uit richting diverse andere muziekstijlen. Op het repertoire staan nu onder andere stukken van the Crusaders, Grant Green, Lou Donaldson, the Rebirth Brass Band en natuurlijk het onvergetelijke Snoopy van the Playboys. PEBB is daarmee een onbeschrijflijke combinatie van funk, jazz, soul en whatever de band en het publiek verder leuk vinden. Optredens van PEBB kenmerken zich door dansbare nummers, weinig vaste afspraken, dus veel improvisaties en vooral een aanstekelijk spelplezier van de bandleden. Dat de band in de kelder van de residentie van de trompettist repeteert verklaart natuurlijk de naam: Paul Elshout’s Basement Band. www.thepebb.nl.

HaRP

Zondag 25 juli, 15:00 uur.

De 4 muzikanten van de groep “HaRP” staan voor een gezellige middag met pure, eerlijke en verrassende muziek uit de Americana-, folk-, soul- en countryscene. Ook Ierse en Nederlandstalige nummers worden niet vergeten.

De band is ontstaan vanuit het vaste begeleidingscombo van het smartlappenkoor “Tiona” uit Schaijk en bestaat inmiddels alweer zo’n 10 jaar.

Mohadin

Zondag 1 augustus, 15:00 uur.

Mohadin Sulaiman Molly speelt Syrische muziek met flamenco invloeden op saz, fluit en gitaar.

Tex Mex Banditos

Zondag 8 augustus, 15:00 uur.

De band speelt Tex Mex maar met een vleugje blues, rock, country, cajun en een enkele Mexicaanse smartlap. Met hun muziek zijn zij in staat om van elke gelegenheid een echt gezellig Mexicaans feestje te maken. Zij zorgen voor die gemoedelijke Mexicaanse cantina.

Marshall Green and the Grey Men

Zondag 15 augustus, 15:00 uur.

Marshall Green and the Grey Men is een viertal muzikanten (uit Overasselt en Nijmegen) met een ruime gevarieerde muzikale achtergrond en dito ervaring.

De band bestaat uit:

  • Boris Suvee, bas
  • Mario Driessen, gitaar en zang
  • Jack van Dijk, percussie en zang
  • Randy van Dijk, zang en gitaar

Marshall Green and the Grey Men maakt acoustische muziek die wordt gekenmerkt door een harmonieuze samenzang. Het repetoire is een mix van eigen nummers en covers. De stijl is een mengeling van westcoast, singer-songwriter, country, pop en rock.

Meet the Boss

Zondag 22 augustus, 15:00 uur.

Wie heeft er nu geen bijzondere herinnering aan een nummer van Bruce Springsteen alias the Boss? ’Meet the boss’ brengt Springsteen terug in Nederland. een tribute-band met een eigen geluid… The boss meets the veldschuur. ‘Meet the Boss’ staat garant voor een walk down memorylane, met zowel de grote hits als minder bekend werk van Springsteen. ‘Meet the boss’ stuk voor stuk ervaren en gedreven muzikanten. dat zie je, dat hoor je, dat voel je…

The Non Melting Ice Cream Band

Zondag 29 augustus, 15:00 uur.

Een achtkoppig brast-spektakel, zet met zijn muziek de Amerikaanse brassband traditie uit new orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek. In New Orleans hoort de muziek al decennia bij het sociale leven van de multi-raciale bevolking. De Non Melting Ice Cream Band eert deze traditie met groot enthousiasme en virtuositeit. www.nonmelting.nl.

Reverse

Zondag 5 september, 15:00 uur.

Trots en vanaf 1993 met dezelfde muzikanten: Herman lead zang, Andries op de toetsen, Guyri sologitaar, René slaggitaar en de ritmesectie besttat uit Gerrit Jan op drums en Pierre op de bas. Petra zingt mee vanaf 2012. Geniet van een gevarieerd repertoire covers vanaf de 60-er jaren.

De Grens

Zondag 12 september, 15:00 uur.

Rockcoverband De Grens, bestaat sinds eind 2013 en maakt Rock en Pop in de breedste én beste zin van het woord, van de jaren ‘70 tot nu: van The Red Hot Chili Peppers tot Lenny Kravitz, van Queens of the Stone Age tot Coldplay, van Pearl Jam tot The Black Keys en van Rage Against the Machine tot U2. Uiteraard krijgen rocknummers die akoestisch gespeeld worden een ander karakter.

Maasmarkt

Zondag 19 september, vanaf 10:00 uur.

Bij de Veldschuur Muziek, naast de veldschuur de Maasmarkt. Een markt voor Locals door Locals! Ontmoeten en verbinden. Kraampjes met lokale producten, handwerk, hapjes en drankjes, kleedjesmarkt, ontspanning en live muziek, voor 0 – 100 jr. Houd social media in de gaten voor het volledige programma.