Galerie

Komende exposities

Op www.nelliedemulder.nl en www.betskusters.nl kunt nog meer zien en lezen over deze kunstenaars, of klik hier voor hun persoonlijke visie.

Exposities in het verleden

Op zaterdag 3 augustus aanstaande wordt de nieuwe expositie “Bewogen Stilte” van Gonny Beljaars en Frank Ter Beek geopend. De opening begint om 15:00 uur in De Veldschuur.

Sluiting expositie “Bewogen Stilte” op 28 september i.p.v. 29 september. De werken van Gonny Beljaars en Frank Ter Beek zijn nog te zien op 21,22 en 28 september. Zaterdag van 12.00-18.00 uur, zondag van 10.00-18.00 uur.

 

Op zondag 5 mei aanstaande wordt het nieuwe seizoen geopend met een expositie “Organische Schoonheid” van Karin Elfrink en Inette van Wijck. De openingsceremonie begint om 15:00 uur in De Veldschuur.

 

Janny Blok

7 juli t/m 29 juli 2018

Sieraden en glasobjekten door Janny Blok

Zaterdag 07 juli 2018 – Zondag 29 juli 2018
Tijd: zaterdag 12.00 – 18.00  /  zondag 10.00 – 18.00
Kosten: gratis

Herman Coppus

5 augustus t/m 23 september 2018

Opening: zondag 5 augustus. Van 15.00-17.00 uur is de kunstenaar aanwezig voor vragen of een informatief gesprek.

Herman Coppus toont op deze expositie papierreliëfs en 1 groot werk van glas. Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw, het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Dat zijn de inspiratiebronnen. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Herman Coppus heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Daarnaast beperkt hij zich niet alleen tot objecten voor binnen, maar schrikt hij er niet voor terug ook monumentale structuren voor buiten te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.hermancoppus.nl .
Het werk van Herman Coppus is te zien op zaterdagen van 12.00-18.00 uur en op zondagen van 10.00 -18.00 uur in de periode 5 augustus t/m 23 september 2018.
Op deze tijden is ook ons groene terras geopend.

Opening expositie Ruimte en Aanwezigheid op 13 mei, 14:30 uur

Kunstenaarsgesprek van Cor Litjens met Ad Arma o.l.v kunsthistorica Judith van Beukering.

Veldschuur, 13 mei – 1 juli 2018

Monique van Stokkum

Vanaf 30 april 2017

Monique van Stokkum tekent, schildert en maakt objecten. “Ik heb nooit de behoefte gehad om daarin een keuze te maken. Het directe, onverbiddelijke, delicate, heftige van de tekening. Het spel met kleuren, gelaagdheid, sporen van bewegingen als ik schilder. De tastbare volumes van mijn objecten van hout en ander materiaal, waar lijn en kleur overigens ook hun, ditmaal ruimtelijke, weg vinden.

Monique heeft de sterke behoefte om in één werk zowel te tekenen als te schilderen met ruimte voor zwart, wit en kleur, en voor tekenmaterialen en verf. “Oude schilderstechnieken fascineren me. Ik heb me er in verdiept en blijf steeds nieuwe dingen ontdekken op zoek naar manieren om het in mijn eigen werk toe te passen.”

Sinds 2013 maakt Monique herinneringsobjecten: kleine en grotere objecten en kastjes waar herinneringen en/of as in bewaard kunnen worden. Kunstobjecten met een extra persoonlijke betekenis.

Expositie “Tussen hemel en aarde”

Vanaf 1 mei 2016

Gaia & Ouranos, godin van de aarde en god van de hemel, zijn deze keer uitgangspunt van de voorjaarsexpositie. Met items uit de Griekse mythologie, ode aan de aarde, schilderijen uit een tussenwereld, filosofisch werk of beelden uit het christelijke geloof geven 8 Nederlandse en 1 Vlaamse kunstenaars vorm aan dit thema.

Deelnemende kunstenaars:
Lobke Burgers, Evelien Melis, Zjos Meyvis, Ellen Grote Beverborg, Jan Tregot, Wout Herfkens, Jos Verschaeren, Ans van den Hurk en José Veugen (in 2013 overleden)

De activiteiten zijn verspreid over 3 locaties: de beeldentuin aan de Oude Kleefsebaan, de veldschuur aan de Maasbandijk en daarnaast zal Intervalli het NH-kerkje aan de Valkstraat openhouden tijdens deze expositie. Er worden daar tweedimensionale werken getoond van Diane Dyckhoff onder de titel ‘Medusa’. Er zal ook een driedimensionaal werk van Zjos Meyvis genaamd ‘Oeverlandschap’ getoond worden. Zjos heeft in het verleden veel met Diane samengewerkt.

Expositie “Stijklicht” en “Van Nature”

Vanaf 3 mei 2015